perjantai 27. toukokuuta 2011

Samppalinnan maauimala osa 2.

Tänään oli sitten taas uintipäivä. Eikä meininki pettänyt tänäänkään. Miesten pukuhuoneessa hyvinkin siististi pukeutunut harvinaisen hyvännäköiset viikset omaava taksikuskilippispäinen vanhempi herrasmies:

"Tuo katossa oleva laitehan on vesikondenssiputki, jotta ei pääse vesi tiivistymään tuohon seinälle. Viime kesänä täällä pyyhkeillä ja ämpäreillä vettä kerättiin litratolkulla lattioilta. Nykyajan bakteerit nimittäin on sellaisia, että rakenteet menevät hyvinkin nopeasti pilalle. Viime talvenahan kirjaston katto romahti, kun sinnehän se vesi katos kondensoitui ja kun ne bakteerit on nykyään sellaisia, että tuhoavat rakenteita niin se sitten romahti se lattia. Joku asiakas siinä tais kanssa tippua. Se on sama juttu niiden banaanien kanssa. Puuvillapussissa banaani kannattaa säilyttää, jotta ei pääse tummumaan. Ihan ministeriötä myöten olen yrittänyt saada hommaan jonkun järjen kun ne Keskon banaanisäilytyskaapit ovat olleet jo vuositolkulla rikki. Siinä sitten jos koko kuormassa on yksikin pilaantunut banaani, niin koko kuormahan siinä sitten samalla mustuu. Ja kun ne nykyajan bakteerit on sellaisia, että heti siitä vanhempi ihminen mahakatarrin saa. Seuraavaksi sitä soitetaan Nurminen(ilm. hautaustoimisto?) paikalle ja ollaan yksi kerros alempana."

Lisäksi tuli huomattavan tarkka selitys banaanien normaalibakteereista, lämpötiloista, jossa banaani säilytetään ja taisi se juttu ihan avokadojenkin puolelle lipsua.

Ei kommentteja: