tiistai 28. joulukuuta 2010

Teena Marie RIP vol. II


Teena Marie - Fix It

Edellä postitettu I Need Your Lovin' on huippu. Huippu on myös nyt jakoon laitettu "Fix It", josta tietenkin kyseessä maxiversio. Ja on muuten hyvälaatunen ämppy. Eli serreen vaan.

Teena Marie R.I.P.



Sunnuntaina 54-vuotiaana menehtynyt Teena "Lady T" Marie oli yksi harvoista menestyneistä vaaleaihoisista soul/R&B laulajista 70-80-luvuilla. Lady T oli paitsi laulaja myös biisintekijä ja tuottaja, joka muistetaan myös yhteistyöstä toisen Motown artisin Rick Jamesin kanssa. Yhteensä 13 albumia tehtailleen Marien suurimpia hittejä olivat mm. Behind The Groove, I Need Your Lovin' ja Square Biz. Alla I Need Your Lovin´ Soul Train -ohjelmassa taltioituna.

lauantai 25. joulukuuta 2010

Stones Throw-labeli toivottaa hyvää joulua.


Allekirjoittaneen kainalolämpö on alittanut maagisen 39-asteen, joten on aika palata internetin maailmaan ja laittaa liikkeelle musiikilliset joulutervehdykset. Tai itse asiassa. Toivotetaankin poliittisen korrektisti "hyvät pyhät", koska eihän sitä koskaan tiedä kuka tätäkin blogia selailee. Ja samalla terveiset Amerikkaan länsirannikolle Yhdysvailtain kirjeenvaihtajallemme myös.

 'Tis The Season - DâM-FunK | (Recorded Dec. 22nd, 2010 in L.A.) by DâM-FunK

Mayer Hawthorne - Christman Time Is Here

torstai 23. joulukuuta 2010

RUN-DMC - Christmas In Hollis



Silloin kun vielä oli VHS -videot joka kodissa ja musiikkia tuli musiikkikanavilta, oli musiikkivideoiden nauhoittelu yleinen harrastus. Itse nauhoitin räppivideoita. Yllä oleva RUN-DMC:n video on tuttu juuri noilta ajoilta. Biisissä on mahtava tarina ja videon kera nautittuna taattu joulumielen tuoja. Videoon liitty myös henkilökohtainen tragedia. Suurta ylpeydentunnetta tuottanut "Rap 1" VHS -kasettini päättyi kyseiseen videoon. Kolmetuntinen spektaakkeli oli taseiseen katselussa kunnes kerran ruutuun ilmeistyi, musiikkivideon sijaan, Afrikkaan sijoittunut elokuva. Epätoivoisesti kelasin kasettia eteenpäin ja ensimmäinen asia joka lopputekstien jälkeen pamahti ruutuun oli tontun irvistävä naama. Lopetin musiikkivideoiden nauhoittamisen.

Hyvää joulua!

lauantai 18. joulukuuta 2010

The Wudos Band


The Wudos Band on mashup levy, jonka raakaineina toimivat Budos Bandin funkki ja Wu-tangin räpit. Kahdeksan biisiä sisältävän levyn takana on tuottaja Tekst. Se julkaistiin 14 Joulukuuta ja on ladattavissa täältä . Tää on nyt sellainen internet only juttu.

Viikonlopun vinkit vol V.

Pysykää kotona. Juokaa glögiä. Ja mojito-glögiä. Syökää hyvin.

perjantai 17. joulukuuta 2010



Klassikon aika. Yksi kuplivimmista biiseistä mitä ikinä olen kuullut on Sylvia Striplin - You Can´t Turn Me Away. 1980 Give Me Your Loven b-puolella julkaistu biisi on puhdasta skumppaa tärykalvoille. Get moneyn samplena uuden elämän saanut kipale toimii alkuperäismuodossaan vähintäänkin yhtä hyvin kuin Junior Mafian ja Biggien räppien taustalla. Pistähän kuunnellen, mieluiten kuplajuoman kera.

torstai 9. joulukuuta 2010

Viikonlopun vinkit vol. IV.

Jälleen on vuorossa blogin säännöllinen "viikonlopun vinkit"-osio ja kuten viime viikolla tuli lupailtua on tänä viikonloppuna kaupunki täynnä tekemistä. Karsintaa on kuitenkin pakko tehdä. Heti tänään torstaina on Kukassa Awesome Tapes From Africa. Eli jos teit niinkuin neuvottiin muutama viikko sitten, lippu on taskussa ja tänään mahdollisuus kuulla musaa, jotta muualla ei kuule.

Perjantaina on meidän kuukausittainen Hey! put it on Cup & Pintissä. Magnus44 lupaili ainakin soitella reilusti tän vuoden julkaisuja. Allekirjoittaneella on laukussa uutta ja vanhaa, baleaarista ja vähemmän baleaarista, tansittavaa ja vähempi tanssittavaa. Kuppila on muuten auki nykyään kolmeen, joten jatkopaikkaakaan ei tarvitse erityisemmin miettiä. Se on kivaa se.

Lauantaina on laatuklubi Over&Over Pikku-Torressa. Vieraan siellä dj Felix! Ennen sitä voi halutessaa poiketa Monkiin, jossa on kello 23 spoken word-esitys, jossa Allen Ginsebergin, Dylan Thomasin ja Gil-Scott Heronin miksataan tiedotteen mukaan "tämän päivän rytmeihin.  Siinä se viikonloppu.

Tony Cook - Back To Reality


Stones Trow records julkaisee ennen julkaisemattoman kokoelman Tony Cookia tuplaälpyllä. James Brownin Jb's bändissä kannuksensa hankkinut Cook on tunnettu mm. on the floor biisistä jota on kutsuttu "Housen isoisäksi". Saundit siis liikkuvat boogien ja electro funkin surisevassa maailmassa. Vähintäänkin kiinnostava julkaisu.
Alla maistiainen “What's On Your Mind” feat. 2010 vocal by Dam-Funk.


Tony Cook - What's On Your Mind feat. Dam-Funk by stonesthrow

Niin ja perjantaina mä ja rakkauden maaherra Niceice ollaan cup & pintissä. Dress code on kravaatti tai mitä vaan kreikkalaista. Nähdään.

torstai 2. joulukuuta 2010

Viikonlopun vinkit vol. III.

Viikottainen "viikonloput vinki"-osio tulee taas. Vai tuleeko? Ei nimittäin ole pahemmin vinkkejä. Perjantaina ois taas dj Puma Arkadiassa, mutta ehkä täytyy tänäkin viikonloppuna jättää se väliin. Klubilla olisi samasena päiväna mm. Nightsatan. Se voisi jopa hieman kiinnostaa, mutta en uskalla kyllä varsinaiseksi vinkiksi nostaa, kun ei ole tullut nähtyä livenä. Monkissa soittaa Turun tyylikkäin dj. Legenda. Esko Routamaa. Tämä nouseekin varsinaiseksi perjantain vinkiksi.

Lauantai onkin sitten hankalampi kapiitteli. Klubilla suomireggaeta. Ei kiinnosta. Monia varmasti kiinnostaa ja se on ihan okei. Koomassa Tapani Kansa, mutta ei sekään taida kuitenkaan ihan tarpeeksi nappailla. Cup'n'pintissä voisi käydä toastilla. Ja oluella. Siellä on myös Nakit ja Muushit. Suosittelenkin siis menemään toastille, oluelle ja ajoissa kotiin. Sunnuntaina sitten aamulenkille. Pitäis nimittäin olla ihan hyvä keli.

Ensi viikolla onkin sitten taas kaikenlaista. Mm. super-dj ja ulkomaan-dj. Siitä sitten taas.

3 Titans - The Life of a Scholar



Yleensä varma tapa tehdä hyvästäkin sävellyksestä paska on laittaa lapsi laulamaan se. Muutamia poikkeuksia on tietysty olemassa; eihän mikään ole sääntö ilman niitä. 3 titans on edellä mainitun kaltainen poikkeus. Brooklynistä kotoisin olevat Khalil Jackson, Jorden Plaines ja Dallas Ifill ovat ala-aste ikäisiä räppäreitä, joiden "tausta" bändinä toimii Menahan Street Band. Saundit on tiukat, kuten MSB:ltä suinkin voi odottaa ja koulutuksen tärkeydestä räppäävät pikkupojat ovat jotenkin liikuttavia. College b/w The life of a Schollar on julkaistu seiskana ja nyt myös maksina jossa on mukana instrut ja a capellat. "I fix my tie / I fix my collar / I'll always work hard / because I'm an excellent scholar"